Børn og unge

Der er træningstilbud til alle i alderen fra 7 år til ca. 16 år med en mountainbike med minimum 24” hjul, egnede gear og bremser til kørsel i bakketerræn og skov. Som yngre nybegynder er det samtidigt en fordel at være vant til at cykle på veje og stier, gerne i skoven, med en varighed på 45-60 minutter. Der tilbydes to-tre prøvetræninger inden indmelding, for dels at give mulighed for at prøve kræfter med sporten, men også for at give trænerne indsigt i, hvilket hold rytteren kan tilbydes at blive optaget på.

Ønskes en prøvetime på et af vores børnehold, kontakt da Michael Godiksen (29288082) eller Michael Rasmussen (40684243). Vær opmærksom på, at der kun er optag af børn som er nye på MTB i april, maj og august måned.

Tid og sted

Alle hold træner tirsdage og torsdage kl. 17.00 i en af skovene omkring Aalborg: Det er typisk Kongshøj, Poulstrup Sø, Lundby Bakker og Drastrup, men til tider tages også Troldhøjsporet i Storvorde samt sporet i Hammer Bakker i brug. Det aktuelle træningssted er, som udgangspunkt, fælles for alle og annonceres af trænergruppen et par dage i forvejen i de lukkede Facebookgrupper for holdenes medlemmer og forældre. Rytterne forventes at deltage i alle træningerne, samt melde afbud såfremt man er forhindret. Kom gerne i god tid, så træningen kan påbegynde rettidigt.

Træningen/træningsmiljøet

Vores trænere/instruktører tilrettelægger en træning med en blanding MTB-specifikke øvelser og kørsel i skoven, hvor der prøves kræfter med MTB-sporets udfordinger – altid med afsæt i niveauet på det enkelte hold. På de yngre hold kan øvelserne være præget af leg og gentagelser.
Alder og niveau for nybegyndere følges ikke altid ad, og det er vigtigt at mestre nogle grundteknikker, som oftes trænes på det ”blå” hold, som har fokus på grundpositionen og kontrol, således rytterens færdigheder og selvtillid gradvis bygges op, til at køre skovens nedkørsler og øvrige udfordringer på sikker vis. Det er altid trænergruppens vurdering, hvornår den enkelte rytter er moden til at prøve kræfter med et hold på næste niveau.

Holdene

Blå Hold: Tirsdage kl. 17.00-18:30, fortrinsvis april til oktober:
For begyndere og let øvede i alle aldre. Rytterne kører eksempelvis hele Kongshøjsporet med få undtagelser. Er man ny på en MTB er dette ofte holdet, hvor man får grundteknikkerne på plads og der eksperimenteres igennem sæsonen med sektioner af sporet af stigende sværhedsgrad (rød).

Rød Hold: Tirsdage og torsdage kl. 17.00-18:30, hele året rundt:
For øvede ryttere, som begynder at demonstrere evne og selvtillid på sektioner af stigende sværhedsgrad og med øget tempo.

AMK elite: Tirsdage og torsdage kl. 17.00-18:30, hele året rundt:
For meget øvede ryttere i U15/U17. Kører og eksperimenterer med spor og teknik af alle sværhedsgrænser. Størstedelen af rytterne på holdet har flere års konkurrenceløbserfaring - både motions- og licensløb.

Medlemskontingent Ungdom (2024)

Trin 1: Rød Hold og Elite Hold:
2 træninger pr. uge af ca. 1,5 time :
Pris: 800 kr for en sæson (kalenderår: 1. jan til 31. dec).
Rabatpris: 400 kr (hvis rytteren har første træning efter 1. august).
Rabatpris: 200 kr (hvis rytteren har første træning efter uge 42).

Trin 2: Blå hold:
1 træning pr. uge af ca. 1-1,5 time:
Pris: 400 kr for en sæson (kalenderår: 1. jan til 31. dec).
Rabatpris: 200 kr (hvis rytteren har første træning efter 1. august).

Rabatprisen afhænger alene af starttidspunktet. Stopper man eksempelvis træningstilbudet midt på sæsonen, er rytteren fortsat medlem året ud. Der trænes som udgangspunkt ikke i skolernes ferier, med mindre andet er annonceret og enkelte aflysninger kan forekomme i løbet af sæsonen.

Udstyr og klubtøj

Alle skal køre med godkendt og ikke-beskadiget hjelm. Herudover kan brug af rygskjold, handsker, cykelbriller og specifikt fodtøj anbefales for rytterens egen sikkerhed og komfort. Ligeledes forventes cyklen at passe barnet størrelsesmæssigt samt være vedligeholdt i alle henseender, herunder bremser, gear m.m skal være funktionsdygtige. Slid og defekter på cykel og udstyr må påregnes i løbet af sæsonen og eventuelle defekter bør udbedres inden træning, for at få det fulde udbytte af holdtræningen. Tag fat i trænere og klubbens øvrige medlemsnetværk på klubbens forum eller Facebookgruppe, hvis man har brug for hjælp, råd og vejledning til at vedligeholde cyklen eller har spørgsmål om udstyr generelt.

Klubben har klubtøj (t-shirts, trøjer, cykelbukser m.m.) i børne-/ungdomsstørrelser, som kan købes på to gange årligt eller fra klubbens lager, såfremt den rette størrelse lagerføres. Det er ikke et krav at at køre i klubtøj på for at deltage i træningerne. Dog er det et krav at køre i klubtøj til licensløb.

MTB-løb og arrangementer

Klubben opfordrer til at deltage i MTB-arrangementer/løb for børn i det Nordjyske, herunder DGI’s børneløb og Vinter- og Sommercup og den årlige klubweekend. Ligeledes deltager mange af klubbens mere erfarne ryttere i de nationale løbsserier: Shimano-ligaen samt øvrige DCU licensløb (klubben giver tilskud hertil, som udbetales efter afslutningen af løbssæsonen).